Selecteer een pagina

Hoi ,

Zelf heb ik in september 2014 voor het eerst mijn borsten via thermografie laten screenen. Dit deed ik om verschillende redenen. De eerste reden was omdat ik benaderd werd door Francine van Broekhoven van De Groene Zuster die mij vertelde over borstonderzoek met infrarood thermografie. Een borstscreenmethode waar ik niet bekend mee was en graag meer van wilde weten.

Tijdens het telefoongesprek kwam ik al snel tot de conclusie dat wachten tot de leeftijd van 50 jaar niet echt verstandig is om voor het eerst je borsten te laten onderzoeken. Er zijn zoveel vrouwen die veel jonger zijn en al de diagnose borstkanker krijgen dat ik mijn kop niet in het zand kon steken door mijn borsten niet te laten onderzoeken. En de laatste reden dat ik aandacht besteed aan dit onderwerp is om ook jou op deze methode te wijzen zodat je zelf een keuze kunt maken en weet dat borstonderzoek ook anders kan, zonder pijn!

medische-thermografie

Borstonderzoek spannend

Uiteraard vond ik het best wel spannend om mijn borsten te laten screenen, niet om de screening zelf, want die was volkomen pijnloos en totaal niet ongemakkelijk. Maar uiteraard is het krijgen van de uitslag al iets waarover je zorgen kunt maken. Mijn oma had op hoge leeftijd borstkanker met uitzaaiing naar de longen. Francine had mij goed voorbereidt en geeft hierbij duidelijke uitleg. De uitslag van mijn screening was toen onrustig, maar niet zorgelijk. Een paar maanden later, januari 2015, bleek ik al 17 weken zwanger te zijn. Daarom was het beeld wat afwijkend. Een hele opluchting! Ik sta zeker achter deze methode van borstonderzoek.

Workshop borstgezondheid en medische thermografie

Samen met De Groene Zuster geeft Miss Natural een workshop waarin je direct leert wat je zelf allemaal kan doen om je borsten soepel, mooi, pijnvrij en vooral gezond te houden. borstgezondheidIn deze workshop leer je:

 • Anatomie van de borsten
 • Hoe je een goed borstonderzoek doet, kijken is vaak net zo belangrijk als voelen
 • Hoe borsten kunnen sporten en detoxen
 • Alles over de bh
 • Een borstweefselbehandeling wordt toegelicht door een specialist
 • Wat je kan doen tegen een oestrogeen dominantie
 • Droog borstelen en de beweging van lymfe
 • Meridianen met belangrijke punten op de borsten
 • Wat thermografie als onderzoek voor je kan doen

Waar je mee naar huis gaat:

 • Super bruikbare kennis voor een gezonde boezem!
 • Het ‘Handboek Borstgezondheid’ van Francine van Broekhoven t.w.v. €19,90
 • Een kortingsbon voor thermografie t.w.v. €25,-
 • Leven zonder angst voor borstkanker en weten hoe je je borsten gezond houdt

Voor wie is deze workshop?

 • Voor alle vrouwen vanaf 23 jaar
 • Therapeuten zijn van harte welkom
 • Als je 50+ bent en je al mammogrammen hebt gehad
 • Ook geschikt voor mannen

Waarom deze workshop?

De vrouw die onder de douche een knobbel ontdekt in haar borst is in eerste instantie zeer geschokt. Ze zal hopen dat ze snel bij haar huisarts terecht kan en dat hij haar gerust zal stellen. Die hoop zal vaak terecht zijn maar voor anderen blijkt dat het begin te zijn van een trein waar men zo snel mogelijk weer uit zal willen stappen. In dit hele proces zal niemand van de medici vragen naar hoe de borst de klacht ontwikkeld heeft, hoe het komt dat er een knobbel is gevoeld en wat de ware aard is. In deze workshop zal de Groene Zuster ingaan op de vraag wat een vrouw kan doen om haar borsten gezond te houden, of zo gezond mogelijk. Ze willen niemand een schuld in de schoenen schuiven als er toch borstklachten ontstaan.De vraag komt voort uit een grote onwetendheid bij vrouwen over dat ze überhaupt iets kunnen doen.

De Groene Zuster beoogt met deze workshop het antwoord te geven op wat vrouwen zelf kunnen doen aan hun borstgezondheid, dat er minder borstklachten in het algemeen zullen voorkomen en dat vrouwen de signalen die ze krijgen van hun borsten goed kunnen duiden. Dat ze weten dat het gezond houden van de borsten vooral ligt in preventieve maatregelen en dat als er klachten zijn ontstaan ze die vaak met vele tips weer kunnen oplossen. Wat zij ook beogen is dat deze informatie bij miljoenen vrouwen terecht gaat komen met het uiteindelijke doel het aantal gevallen van borstkanker te verminderen.

Je kan jezelf aanmelden via het volgende telefoonnummer: 06-33525243 of een mail sturen naar: workshop@degroenezuster.nl

Wij hopen dat je deze Week zonder BH inspirerend vond en nu weet hoe je er zelf jouw borsten optimaal gezond kunt houden. 

Eva & Francine
Miss Natural en De Groene Zuster