Selecteer een pagina

Hoi ,

Als je geen tarwe eet, is het natuurlijk wel zo gezond om het te vervangen met voedzame, gezonde voedingswaren. Gelukkig bestaat er heel wat meer gezonds en voedzaam. Je kunt veel variëren en het is ook nog eens lekker! Hieronder enkele voorbeelden.​

Amarant​

Een vrij onbekend zaad, dat je kunt koken. Je kunt er ook pap van maken, of​ je kunt amarant zien​ als een vervanging in een salade, van bijvoorbeeld rijst of couscous. Leuk om eens te proberen​ en te variëren!

Boekweit​

Boekweit is zeer geschikt voor het maken van pap, als de zogenaamde boekweitvlokken. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld havermout. Ook wordt boekweit wel een verwerkt in pasta en het wordt veel gebruikt om pannenkoeken en poffertjes mee te maken.

Haver

Haver​ is bekend van de havermoutpap en haverkoekjes. Havermoutpap is een lekker ontbijt én een lekker​ tussendoortje. Haver is zeer voedzaam. Let wel op dat haver over het algemeen niet geheel glutenvrij is. Wil je geen gluten, dan is er in de natuurwinkel ook glutenvrije haver verkrijgbaar.

Quinoa

Quinoa (spreekt uit: kienwah) is een heel gezond zaad vol met voedingsstoffen, dat steeds populairder wordt. Ook in de ‘gewone’ supermarkten vind je quinoa steeds vaker in de schappen. Je kunt er pap van maken, maar je kunt het ook in een salade doen, of als vervanger van couscous of rijst gebruiken bij je avondmaaltijd.

Teff

Geen graan, geen zaad, maar een gras! Teff is erg nieuw, sinds het begin van deze eeuw wordt​ het ook verbouwd in​ Nederland. Je kunt er brood van maken, tegenwoordig wordt het veel gebruikt door mensen met een glutenintolerantie. Teff bevat namelijk wel gluten, maar niet het schadelijke deel waar mensen met een glutenintolerantie​ op reageren.

Recept: Pizza zonder Tarwe

Ik kook vaak zonder koolhydraten. Gewoon, omdat ik het lekker vind en ik sneller een verzadigd gevoel heb en ook hou. Een hele tijd geleden vond ik in een tijdschrift het recept voor gehaktpizza’s en ik was zo verbaasd over de smaak: echt heerlijk en erg verrassend. Je kunt er ook erg goed mee variëren, door andere groenten te kiezen. Zo hou je het steeds een verrassende maaltijd. Redenen genoeg dit heerlijke recept van pizza zonder tarwe met jullie te delen!

Bekijk het recept voor pizza zonder tarwe >>>

Recept voor Appel-Kaneel Lijnzaad Sushi

Bekijk het recept voor lijnzaad sushiEen mooi fantasierijk voorgerechtje of een vullend en fris snackje voor tussendoor gemaakt met Lifefood Appel Kaneel Lijnzaadrolletjes. Deze lijnzaad rollen zijn zoete snacks gemaakt met hoogwaardige ingrediënten. Ze zitten vol energie. De Lifefood lijnzaad rollen zijn gebaseerd op gouden lijnzaad. Ze worden op smaak gebracht met fruit en kruiden. Ze zijn verkrijgbaar in drie smaken appel-kaneel, vijgen-peperkoek en gember-citroen.

Ingrediënten: gouden lijnzaad (44%), appels (21%), rozijnen, rauwe agavesiroop, zonnebloempitten, kaneel (3%).

Het recept voor het maken van Glutenvrij Appel-Kaneel Lijnzaad Sushi kun je hier downloaden >>>.