Selecteer een pagina

Hoi {%name%},

Bewaar jij je mobiele telefoon ook wel eens in je beha? Niet doen! Vrouwen die hun mobiele telefoon in hun beha bewaren stellen zich bloot aan een verhoogde kans op borstkanker. Dit ‘nieuwe handtasje’, is niet veilig voor apparaten die straling uitzenden. Er blijkt zeker een relatie te zijn tussen de mate waarin borstkanker voorkomt en de plek waar je je mobiele telefoon bewaart. Juist bij de borsten kan de straling snel het lichaam in.

Elektromagnetische straling van je mobiele telefoon

Er bestaan twee types van elektromagnetische straling:

1. Ioniserende straling – hoge frequentie en hoge energie (röntgenstralen, kosmische straling, enzovoort)

2. Niet-ioniserende straling – lage frequentie en lage energie (radiogolven, magnetron, enzovoort)

Mobiele telefoons zenden niet-ioniserende straling uit. Dat geldt ook voor draadloze telefoons en WIFI-verbindingen. Lichaamsweefsel absorbeert deze energie.

De straling wordt verhoogd tijdens het telefoneren, maar de blootstelling duurt tot lang daarna verder. Uit een studie van 2009 blijkt dat het schaambeen van 150 mannen, die hun mobiele telefoon gedurende 6 jaar lang 15 uur per dag op hun lichaam droegen, zwakker was aan de kant waar het toestel gedragen werd. De mineraaldichtheid was aanzienlijk lichter dan aan de andere kant.

In een ander geval kreeg een vrouw borstkanker en de kankerspecialisten ontdekten een bepaald patroon van kankercellen in haar borsten. De vrouw legde uit dat ze haar mobiele telefoon altijd in haar beha droeg.

Lees hier meer over telefoongebruik en straling >>

Draag jij jouw telefoon op de huid?
Eva & Francine
Miss Natural en De Groene Zuster