Selecteer een pagina

Hoi ,

Er zijn verschillende manieren om te detoxen. Een zo’n manier is een sapkuur, waarbij je elke dag enkel en alleen sap drinkt van groente en/ of fruit. Dit werkt heel reinigend voor je lichaam en je krijgt met zo’n sapje in een keer heel veel gezonde voedingstoffen binnen. Een aantal dagen enkel en alleen sap drinken is echter niet alleen voor iedereen vol te houden. In plaats daarvan zou je bijvoorbeeld ook om de dag sappen kunnen drinken, of bijvoorbeeld de eerste helft van de dag. Ook zou je op bepaalde dagen in de maand een sapdag kunnen inlassen voor wat extra reiniging, ook buiten een detox periode. Hoe dan ook, een lekker en gezond sapje op zijn tijd is zeker een aanrader!

Om de sappen klaar te maken dien je in elk geval een blender in huis te hebben. De voorkeur gaat echter uit naar een sapcentrifuge. Wanneer je niet weet welke je moet hebben, kan ik je een Slow Juicer van Versapers zeker aanraden. De term Slow Juicer duidt op het feit dat er langzaam wordt geperst. Bij ‘gewone’ sapcentrifuges bewegen de delen sneller en dit werkt bevorderend voor het oxidatieproces. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen in het sap niet meer volledig worden opgenomen door het lichaam. Een Slow Juicer is dus nog gezonder dan een ‘snelle’ sapcentrifuge.

De Slow Juicer is echter niet voor iedereen betaalbaar. Bekijk hier onze selectie slow juicers en blenders. Je zult zien dat er verschillende soorten zijn in meerdere prijsklassen. Als je graag ijsblokjes door je smoothies doet, moet je er in elk geval op letten dat de sapcentrifuge hier geschikt voor is. Hetzelfde geldt overigens voor een blender.

Bekijk hier nog meer verse sappen bij het artikel van de dag!

Kamboecha, de theezwam ontgift

 
Detox tip van de dagKomboewahzegje? Hoor ik je denken! Ik was er ook niet mee bekend tot dat mijn moeder met een fles kwam aanzetten.Zij heeft het op aanraden van haar huisarts aangeschaft bij de natuurwinkel en is er erg over te spreken. Ook maar eens proberen dus! Eerst even wat meer over de werking.EÊn van de belangrijkste eigenschappen van Komboecha (Kombucha) de theezwam is zijn zuiverende werking op ons organisme. Daardoor heeft Komboecha een preventieve werking bij heel wat chronische problemen.

Lees meer over dit theezwamdrankje >>>

Recept: Detox Juice

Op de derde dag van jou Natural Detox Week kreeg je al een recept voor een lekker vruchtensapje vol met goede suikers. Vandaag combineren we groenten en fruit in een sap. Super gezond en hartstikke lekker!

Je kunt het detox recept hier downloaden >>>

Maak er een mooie dag van!

Veel liefs en natuurlijk een groet,

Eva van Zeeland

PS Bekijk hier ook nog een lekker “Napoleon Snoep Sapje”