Selecteer een pagina

Hoi ,

Thuis je broodmaaltijden vervangen door een soep of salade lukt nog wel, maar hoe moet dat op het werk, of als je onderweg bent? En wat als je uit eten of op visite gaat?

Gelukkig kun je tegenwoordig in veel bedrijfskantines, benzinestations en andere winkels die je onderweg tegenkomt, niet alleen nog maar broodjes, maar ook salades en soepen aanschaffen. Of neem zelf je lunch mee! Je eigen salade is goedkoper, verser én je kunt zelf bepalen wat je erin wilt hebben. Neem de dressing apart mee, zodat alles lekker vers en knapperig blijft.

Wanneer je uit eten gaat en liever geen tarwe eet kun je daar van tevoren naar informeren. Ook kun je van tevoren via google zoeken op ‘glutenvrij restaurant’, dan weet je zeker dat je goed zit! Kom je spontaan in een restaurant terecht, schroom dan niet om te vragen naar tarwe- of glutenvrije opties. In de meeste restaurants wordt hier niet meer zo van opgekeken en een echt goeie kok ziet het als een uitdaging om alsnog wat lekkers voor je op tafel te zetten.

Ben je door vrienden uitgenodigd om daar te komen eten, laat dan ook even weten dat je liever geen tarwe eet. Wanneer je uitlegt dat je hier klachten van krijgt zullen ze het zeker begrijpen. Wellicht hebben ze wel wat hulp nodig bij het samenstellen van het menu, maar dat vind je vast niet erg.

Mocht​je het toch vervelend vinden, nodig de mensen dan bij jou thuis uit, of stel voor om zelf een lekkere maaltijd mee te nemen.

In 14 dagen glutenvrij en fit als een topsporter

Eten om te winnen!Zelden heb ik een boek zo snel gelezen als ‘Eten om te winnen’ van toptennisser Novak Djokovic. De ondertitel van het boek is: ‘In 14 dagen glutenvrij en fit als een topsporter’. Het boek is heel prettig om te lezen en vooral heel divers wat betreft de onderwerpen. Er staan maar liefst twee voorwoorden in het boek, een van Richard Kraijcek en een van de auteur van ‘Broodbuik’, William Davis.

Dit boek is ideaal voor mensen die graag gezond willen eten en leven, die minder stress willen ervaren en sporten belangrijk vinden. Het bestaat uit verschillende delen: het levensverhaal van Novak, een stappenplan om glutenvrij te gaan eten, trainingen voor je geest en je lichaam, en recepten.

Het boek ‘Eten om te winnen‘ beschrijft het persoonlijke leven Novak Djokovic. Vanaf zijn kindertijd in het voormalig Joegoslavië, met de bombardementen, en het begin van zijn tenniscarrière in een land waar tennis nog niet echt gewoon was. Verder beschrijft hij uitvoerig zijn tenniscarrière die hoge pieken en diepe dalen heeft gekend. Diepe dalen, die bestonden uit verschillende aandoeningen en blessures.

Lees alles over het boek Eten om te winnen >>>

Recept voor Glutenvrij Chocolate Chip IJs

Bekijk het recept voor chocolate chip ijsSpeciaal voor jou een heerlijk glutenvrije recept voor het maken van overheerlijk Chocolate Chip IJs.

Dit heb je nodig:

  • 50 gr cashewnoten
  • 50 gr macadamia noten 
  • 1 el amandelboter
  • 2 el cacaobonen
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 el maca poeder
  • 6 dadels (Medjool)
  • een beetje vanillepoeder
  • een beetje water

Het recept voor het maken van Glutenvrij Chocolate Chip IJs kun je hier downloaden >>>