Selecteer een pagina

Hoi ,

Op Miss Natural wordt altijd gepleit voor echt, natuurlijk voedsel. Dat wil zeggen: voedsel zonder toevoegingen. Tijdens een detox is dit nog belangrijker dan anders. Waar je normaal misschien de 80-20 regel aanhoudt (80% natuurlijk en 20% wat minder streng) is het gedurende een reinigingsperiode belangrijk om te proberen voor 100% puur natuur te gaan. Al die toevoeging moet je namelijk zien als gifstoffen en daar wil je je lichaam nu juist van ontdoen.

Voor sommige mensen klinkt dit allemaal heel ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel simpel: laat gewoon alle pakjes en zakjes staan! Wanneer je dit doet kun je er vrijwel altijd vanuit gaan dat je puur en onbewerkt eet. Zorg er daarnaast voor dat je groenten en fruit zoveel mogelijk biologisch zijn om nog meer gifstoffen te reduceren.

Weet je niet hoe je een gerecht kunt klaarmaken zonder pakjes en zakjes? Hier vind je veel recepten voor lekkere, natuurlijk en eenvoudig te bereiden gerechten! Wil je meer weten over al die toevoegingen die op verpakkingen staan? Lees dan eens dit artikel over E-nummers.

Afvalstoffen afvoeren met de heetwaterkuur

Met de heetwaterkuur help je jouw lever zijn afvalstoffen te verwijderen. De heetwaterkuur is een oude Ayurvedische manier om afvalstoffen snel te verwijderen en de spijsverteringsenergie te versterken. Kook het water wel 20 minuten. Daar zit de kracht van de procedure. Het is niet om de bacteriรซn te doden, wat veel mensen denken. Het is om het element vuur (volgens de 5 elementen leer) te verhogen en zo het hele stofwisselingssysteem op een hoger pitje te laten branden.Lees hier alles over deze reinigingskuur voor je lever >>>

Geef je keukenkastjes ook een detox!

Detox tip van de dagGeef je keukenkastjes ook eens een detox! Haal alles eruit en bekijk de verpakking om te zien wat erop staat. Ben je het niet eens met de ingrediรซnten, gooi het dan weg of geef het aan iemand anders.

Zie je keukenkast als medicijnkast! De Ayurvedische keukenkast staat vol met algemeen bekende kruiden en specerijen die op natuurlijke wijze kwaaltjes en klachten kunnen verhelpen. Het medicijn zit in het eten, en het smaakt nog lekker ook!

Deze smaak toevoegsels zijn zelfs zo krachtig dat wetenschappers beweren dat de populatie van India nooit dit aantal had kunnen bereiken zonder hetgeen dat zij nuttigen.

Recept: Quinoa met groene groenten

Vanavond kun je genieten van een heerlijke, gezonde en ook goed vullende maaltijd met quinoa. Nog niet bekend met quinoa? Lees er hier alles over!Je kunt het recept met Quinoa hier downloaden >>>

Geniet van je dag!

Veel liefs en natuurlijk een groet,

Eva van Zeeland

PS Meld je ook aan bij de besloten Facebook groep van Miss Natural en deel jouw detox ervaring!