Selecteer een pagina

Thee

Gember thee

Begin je dag met een kop verse gember thee om de spijsvertering te bevorderen. Rasp hiervoor een klein stukje gember, ongeveer 2 cm, in een kop met gekookt water. Rustig opdrinken met kleine slokjes.

Ontbijt

Havermout met Bramen

Dit heb je nodig;

  • 200 ml amandelmelk
  • 6-8 eetlepels havermout
  • 1 hand verse bramen of diepvries
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel lijnzaad

Zo maak je het:

  1. Havermout en amandelmelk in een steelpan op het vuur.
  2. Voeg kokosolie, kaneel en lijnzaad toe
  3. Goed doorroeren en het geheel 10 minuten op klein vuur verwarmen.
  4. Als laatste de verse bramen erdoor en smullen maar!

Dit recept is voor 1 persoon.

Lunch

Belegde Zuurdesem Boterham

Dit heb je nodig;

  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • Geitensmeerkaas
  • ½ avocado
  • Verse kiemen
  • Zwart sesamzaad
  • Zout en peper

Zo maak je het:

  1. Besmeer het brood met geitensmeerkaas
  2. Beleg daarop de avocado en de verse kiemen
  3. Garneer met zwart sesamzaad en breng op smaak met zout en peper

Dit recept is voor 1 persoon.

Snack

Een lekkere zoete snack dit toch helemaal uit natuurlijke en gezonde ingrediënten bestaat.

Bananen-Dadelbrood

Dit heb je nodig;

  • 3 (rijpe) biologische bananen
  • 5 grote dadels zonder pit
  • 3 biologische eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
  • Eetlepel ongebrande walnoten
  • Keltisch zeezout

Zo maak je het:

  1. Over voorverwarmen op 175°C.
  2. Meng de bananen met de dadels tot een glad beslag met een staafmixer.
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe en meng dit met het de bananenpuree.
  4. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer het goed door.
  5. Roer tot slot de noten erdoor.
  6. Giet het mengsel in de cakevorm en bak het brood 45-50 min.
  7. Het brood is gaar als een satéprikker schoon en droog is als je deze er uit haalt.
  8. Na het afkoelen haal je het brood uit de vorm en snij je er plakken van.

Belegtip

Lekker met een dikke laag Griekse yoghurt en fruitbeleg aardbeien.

Dit recept is te veel voor jou alleen! Het is niet de bedoeling dat je het hele brood alleen op eet, daarvoor is het echt te veel en ook machtig! Dus trakteer de rest van je gezin of je collega’s op deze heerlijke snack.

Diner

Speltpasta

Dit heb je nodig;

  • 250 gram speltpasta
  • Gepelde tomaten in tomatensaus
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Verse peterselie
  • Basilicum (gedroogd of vers)
  • ½ courgette
  • 2 handen spinazie
  • Himalaya zout
  • Versgemalen peper
  • Kokosolie

Zo maak je het:

  1. Kook de speltpasta volgens de verpakking
  2. Snij de ui fijn en bak deze in wat kokosolie in een pan met de uitgeperste knoflook, gesneden courgette en spinazie.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en roer goed door.
  4. Voeg verse kruiden toe en maak op smaak met zout en peper.
  5. Giet de pasta af en roer deze door de saus.

Dit recept is voor 2 personen.

Thee

Kruidenthee

Sluit de dag af met een kopje kruidenthee naar keuze!

Recepten Detox dag 5

Download de recepten van dag 5 >>>

 

Laat gerust een reactie achter om te laten weten dat je het lekker vond of als je een toevoeging of aanpassing hebt op een van de recepten.

Het is ook leuk om in de besloten Facebook groep te laten zien wat je gemaakt hebt door een foto te plaatsen.