Selecteer een pagina

Hoi ,

Steeds vaker zien we in het nieuws en lezen we in kranten en tijdschriften dat brood helemaal niet zo gezond zou zijn voor ons, als we altijd dachten. Deze ‘hype’ begon voornamelijk door het boek ‘Wheat Belly’ van Dr. William Davis, dan in 2011 verscheen en vorig jaar ook in het Nederlands verscheen onder de titel ‘Broodbuik’.

Dr. Davis noemt tarwe een ‘perfect gif’ wat niet meer vergelijkbaar is met de tarwe zoals onze grootouders dit aten. De huidige tarwe is een 45 cm lange plant die door genetische wetenschap gemaakt is en bevat onder andere het naar verhouding nog nieuwe proteïne gliadine. Gliadines zijn een bestanddeel van gluten en vallen onder de opiaten: ze binden zich aan opiaat receptoren in de hersenen en bij heel veel mensen zorgt dit ervoor dat ze extra trek krijgen. Hierdoor eet je waarschijnlijk dagelijks meer dan je nodig hebt.

Daarnaast maakt William Davis ons met ‘Broodbuik’ bekend met de gezondheidsgevaren van tarwe: diabetes, te hoog cholesterol, coeliakie en glutenintolerantie, hartaandoeningen…

Door het vermijden van tarwe kunnen we veel ziekten voorkomen en bovendien overgewicht kwijtraken. Tarwe maakt namelijk ook dik!

Verlies overgewicht en word gezonder!

Gezondheidsgevaren van tarwe‘Minder met tarwe en gluten, verlies overgewicht en word gezonder’. Dit is de ondertitel van het boek ‘Wheat Belly‘, geschreven door de Amerikaanse preventiecardioloog William Davis. Het boek verscheen in 2011, de Nederlandse versie ‘Broodbuik volgde twee jaar later. “Dit boek zal felle medestanders kennen en felle tegenstanders”, schrijft de vertaler in het voorwoord. En dat is niet zo verwonderlijk. Davis pleit in het boek namelijk voor een leven vrij van tarwe, terwijl dat in de westerse wereld een basisingrediënt is van talloze voedingsmiddelen. Waarvan een hele bekende: brood.

Lees alles over de gezondheidsgevaren van tarwe in het artikel van vandaag >>>

Tip: Boekweit cracker zonder suiker

Boekweit crackers zonder suikerDe boekweit crackers van Le Pain des Fleurs zijn zonder toegevoegd zout of suiker en dat is wel zo fijn!
De boekweitmeel is biologisch gemaakt in een speciale glutenvrije en allergenenvrije fabriek. Gegarandeerd product vrij van gliadine (gluten) bevat ook geen gist, zuivel, eieren, aroma, toegevoegd vet, geen toegevoegde suikers en geen zout. Kortom lekkere dunne en krokante crackers voor een heerlijk ontbijt of lunch!

Bekijk meer glutenvrije producten >>>

Bekijk de kookvideo

Eva en Lisette maken een salade met rauwe asperges en garnalen. Wist je trouwens dat een garnaal achteruit zwemt?

Het recept voor het maken van de Salade met Rauwe Asperges en Garnalen kun je kun je hier downloaden >>>