Selecteer een pagina

Hoi ,

Salvestrolen zijn natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen, die de plant zelf aanmaakt. Salvestrolen behoren tot de zogenaamde fytoalexinen (plantaardige afweerstoffen die de plant beschermen tegen schimmels, virussen, bacteriën, UV-licht en insecten, red.).

Uit onderzoek blijkt dat deze stofjes een celherstellend vermogen hebben. Salvestrolen zijn dus natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. Reeds in de oertijd kwamen ze voor in onze eetbare planten, maar ze zijn pas eind jaren 90 ontdekt!

Waar kunnen we deze salvestrolen vooral in vinden?

We vinden salvestrolen in biologisch gekweekte…

  • Groenten: groene groenten, artisjokken, asperges, waterkers, rucola, alle koolsoorten, pepers, avocado, gekiemde sojabonen, wilde wortelen, selderie, komkommer, spinazie, pompoen, courgette, aubergine, knoflook.
  • Fruit: rode vruchten, olijven, bessen, druiven, appels, aardbeien, pruimen, vijgen, frambozen, mandarijn, sinaasappel, moerbei, peer, meloen, ananas, mango.
  • Kruiden: peterselie, basilicum, rozemarijn, tijm, salie, mint, marjolein, oregano, paardenbloem, rooibos, weegbree, rozebottel, mariadistel, meidoorn(bes), kamille, citroenverbena.

In bovenstaande planten zijn salvestrolen aangetoond, maar er wordt in hoog tempo gezocht naar meer planten en fruit, waar salvestrolen in behoorlijke hoeveelheden voorkomen.

Reden te meer om dagelijks vooral onbespoten, biologisch groenten en fruit te eten!

Lees hier alles over salvestrolen >>>

Recepten met groente;

  • Ontbijt – Appel, Bleekselderij, Kiwi Smoothie
  • Lunch – Linzensalade met Blauwe Bessen
  • Diner – Couscous Salade Gegrilde Groenten

Je kunt de recepten vinden in het speciale Groente Challenge e-book.

Eet smakelijk en maak er een mooie dag van!

Groente Challenge