Selecteer een pagina

Hoi ,

Wie Miss Natural volgt, weet dat suiker niet goed voor je is. Dat wil zeggen: geraffineerde ofwel onnatuurlijke suikers. Ook rietsuiker valt onder de slechte soorten, ondanks zijn bruine kleur en gezond imago. Want net als gewone, witte suiker is rietsuiker zover doorbewerkt dat er van de natuurlijke suikerbiet vrijwel geen voedingstof meer is overgebleven.

Suiker kan verschillende klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn en misselijkheid. Bovendien zorgt de inname van suiker ervoor dat bepaalde vitamines en andere essentiΓ«le voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door het lichaam. Die gezonde appel/granenreep of dat vruchtensapje ‘vol met vitamine C’ uit de supermarkt zijn dus al een stuk minder gezond als er suiker aan is toegevoegd.

Helaas heeft suiker ook nog eens een verslavende werking. Wie van suiker af wil doet er goed aan om een detox te volgen, waarbij alle geraffineerde suikers en suikerhoudende producten worden laten staan. Wanneer je ervoor zorgt dat je tijdens deze detox juist wel weer heel gezonde voedingsstoffen binnen krijgt uit voornamelijk groente en fruit, dan weet je zeker dat je de gezondheidsvoordelen van een suikervrij of suikerarm leven al snel zult gaan ondervinden!

Zoals gezegd zijn alleen de geraffineerde suikers slechts voor je lichaam. Natuureigen suikers, zoals die uit fruit, zijn juist goed voor je. Daarom vandaag een recept voor een sapje, vol met goede suikers!

Kijk hoe ik een sapje vol goede suikers maak

Suiker met een vreemde nasmaakΒ 

Detox tip van de dagDe tijd dat wij dachten dat roken geen nadelen voor onze gezondheid had en dokters nog sigaretten aanprezen in advertenties is gelukkig voorbij. Net als autorijden zonder gordel, ik hou mij wel vast aan het stuur (quote van mijn moeder), het idee dat bier gezond is voor moeder en kind, je maar beter al aan jonge kinderen cola kunt geven en dat vrouwen het sexy vinden als je rook in hun gezicht blaast!

Lees meer over de rol van suiker in ons leven >>>

Je kunt het recept van vandaag hier downloaden >>>

Fijne dag vandaag!

Veel liefs en natuurlijk een groet,

Eva van Zeeland

PS Kijk ook even online voor het Detox artikel van de dag!