Selecteer een pagina

Hoi ,

Je lichaam reinigen kan op verschillende manieren. Tip: laat eens een week je vlees staan. “Wat is er dan zo slecht aan vlees?”, zul je misschien denken. Dat aten onze voorouders immers toch ook al, toen er nog geen supermarkten waren?

Met vlees hoeft inderdaad niets mis mee te zijn. Echter, tegenwoordig is vlees vaak zo veel bewerkt om het ‘lekker’ en houdbaar te maken, dat het vol zit met allerlei giftige stoffen, zoals antibiotica en hormoonpreparaten. Een weekje vleesvrij eten zorgt ervoor dat je deze gifstoffen in elk geval even niet binnenkrijgt. Ga je daarna weer vlees eten, probeer dat dat niet elke dag te doen en je vooral te beperken tot biologisch vlees.

Bovendien valt vlees over het algemeen zwaarder op de maag dan bijvoorbeeld groente of fruit. Dat betekent dat je lichaam er langer over doet om het te verteren. Vlees blijft dus ook lang in het lichaam voordat het wordt uitgescheiden. Dit kan onder meer zorgen voor rotting in je darmen en daarmee voor darmgassen. Niet heel prettig!

Sommige mensen denken dat het eten van vlees nodig zijn voor het binnenkrijgen van eiwitten. Deze zijn inderdaad belangrijk voor je lichaam, maar de voorkeur gaat dan toch ook naar plantaardige in plaats van dierlijke eiwitten. Deze vind je bijvoorbeeld in graanproducten, quinoa, peulvruchten, noten en paddenstoelen. Gezondere dierlijke eiwitten kun je ook halen uit vis of eieren. Vis is, in tegenstelling tot vlees, beter verteerbaar en bovendien gezonder vanwege de meervoudig onverzadigde vetzuren, ook wel omega 3 vetzuren genoemd.

Breng een bezoek aan de saunaBreng een bezoek aan de sauna!

In de sauna ga je zweten (handig zonder inspanning) en samen met dit zweet verlaten toxines je lichaam. Er zijn twee types van sauna’s die je voor een natuurlijk detoxprogramma kunt gebruiken – de traditionele sauna en de infrarode sauna. Een bezoek aan de sauna verbetert de bloedomloop en verstrekt meer zuurstof aan je weefsels. De hitte opent je neuspassages en reinigt je sinussen. De sauna is gekend om de beste natuurlijke detoxoplossing voor zware metalen en de hoge niveaus van de kwikgiftigheid te verwijderen. Daarnaast helpt de sauna ook om je immuunsysteem te versterken.

Lees meer over de voordelen van saunabezoek >>>

Recept: gestoomde tong met groenten

Geen vlees meer eten, tijd voor een lekker visreceptje dus! Je kunt het recept downloaden, uitprinten en op je koelkast hangen!

Download het recept voor gestoomde tong met groenten >>>

Veel liefs en natuurlijk een groet,

Eva van Zeeland

PS Kijk ook even online voor het Detox artikel van de dag!