Selecteer een pagina

Hoi ,

Wat een bevrijding!Wat een bevrijding, je hebt vakantie, je viert je weekend, of je komt net van je werk en het mag eraf! De BH, beha, bustehouder, dat onding…..

Vind je het spannend? Thuis lijkt het vertrouwd, maar durf jij de uitdaging aan? Een hele week overal zonder BH? Hoe voelt het? 

Gelukkig hebben wij tegenwoordig veel keuzevrijheid als mens en vooral als vrouw, zonder dat we ons eigenlijk zorgen hoeven te maken over sociale normen.

Nu anno 2017 lijkt het dragen van een BH de normaalste zaak van de wereld. Borstonderzoek zoals mammografie wordt opgeroepen als je 50 bent, de Pink Ribbon die geld inzamelt voor onderzoek, maar wie werkt aan preventie?

Hoe goed is het dragen van een BH? Is het überhaupt nodig? Wat vertellen we onszelf over het wel of niet dragen van een BH en sterker nog wat is waarheid en wat is fabel?

Week zonder BH

De week zonder BH gaat over bewustwording en preventie en of je nou beslist om hierna wel, minder of helemaal geen BH meer te dragen is helemaal aan jou. In samenwerking met De Groene Zuster, zetten we de BH deze week aan de kant om preventie voor- en bewustwording van borstgezondheid te aan te moedigen.

Wij willen je inspireren om eens kritisch te kijken naar de BH, wat kan je aantrekken, wat zijn de alternatieven, hoe ga je om met zelfacceptatie van je natuurlijke rondingen en hoe ga je om met commentaar. Wat zijn wij met z’n allen normaal gaan vinden? En wordt het niet tijd voor een nieuwe “normaal”? Wat vertellen we aan onze opgroeiende dochters?

In de komende dagen zal je van ons iedere dag een email ontvangen met tips, weetjes en trucs om je borstgezondheid te op natuurlijke wijze bij te houden.

Weet je bijvoorbeeld wat droogborstelen kan doen voor je “boezemvriendinnen”? Lymfevaten liggen vlak onder de huid, vandaar dat het zo makkelijk in beweging komt met massage of droog borstelen. Maar daardoor stagneer je het ook makkelijk met elastiek van een bh. De beugel zet helemaal een slot op je lymfe, kijk dat je die zo veel mogelijk vervangt voor iets wat minder strak zit. Of misschien kun je zelfs dagelijks zonder bh. Borsten moeten wiebelen, daardoor kan de lymfe op een natuurlijke manier stromen. Borsten kunnen immers niet sporten of uit zichzelf bewegen! Je borsten zijn dus afhankelijk van hoeveel ruimte je ze geeft.

Doe jij je bh thuis altijd uit?Wij hebben ontzettend leuke reacties gehad in de besloten Facebook groep en veel vrouwen hebben hun eigen BH-loze avontuur in deze veilige omgeving met elkaar al gedeeld. Wil je je verhaal delen of een vraag stellen klik dan hier om toegang te krijgen tot onze besloten Week zonder BH groep.

Wij kijken er naar uit om jouw bh-loze ervaringen te horen!
Veel liefs,
Eva & Francine
Miss Natural en De Groene Zuster