Selecteer een pagina

Hoi ,

Een ideale dagelijkse reiniging van je lichaam is citroenwater. Dat geldt als je een detox doet, maar ook in het dagelijks leven. Citroenwater (een glas lauwwarm water met daarin een halve citroen uitgeknepen) zorgt er namelijk voor dat je in een keer een flinke dosis vitamine C binnenkrijgt, vet sneller wordt afgebroken en een opgeblazen gevoel binnen no time verdwijnt of voorkomen wordt. Klinkt dit je niet als muziek in de oren? Begin jouw dag dan voortaan ook met een glas citroenwater!

Bekijk jouw nieuwe ochtendritueel

Detox tip van de dagIn de kruidengeneeskunde staat de citroen bekend om haar reinigende eigenschappen. En dat is niet voor niets. Zowel het glas water als het citroensap erin, bevordert je lymfestelsel en helpt je lichaam om te hydrateren. En dat is heel belangrijk voor het zelfreinigendvermogen van je lichaam. Een glas warm water met citroen in de ochtend, nog voor je ontbijt, begint vrijwel meteen zijn werk te doen en dat voel je.

Zoals alle citrusvruchten bevatten citroenen een behoorlijke hoeveelheid aan vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd. Vitamine C zorgt voor een verbeterde weerstand en helpt verkoudheid en griep op een afstand te houden. Ook is het goed voor je botten en tanden, die er sterker van worden. Naast vitamine C bevat een citroen ook citroenzuur, dat de zure smaak van de vrucht veroorzaakt. Dit zuur helpt je lichaam om mineralen in voeding beter op te nemen.

Recept: Kikkererwtensalade met citroensap

Nu je dit weet van citroen, zul je vast en zeker gemotiveerd zijn om vaker wat van deze citrusvrucht in je gerechten te verwerken. Daarom vandaag een recept van een lekkere salade met citroensap.

Download het Detox Recept >>>

Veel liefs en natuurlijk een groet,

Eva van Zeeland

PS Kijk ook even online voor het Detox artikel over Sole!