Selecteer een pagina

Vriend en vijand zijn het erover eens dat vele mensen gezonder zullen zijn als we voldoende of zelfs extra gezonde vetten binnen krijgen. 85% van de Nederlanders eet te weinig vis. De wilde vis die Nederlanders graag eten (gebakken kibbeling, lekkerbekje en vissticks) is mager (dus niet vet) en ook de supermarkt kweekvis uit Azië (pangasius en tilapia) bevatten helaas amper Omega-3. Zalm is wel vet en lekker, maar omdat tegenwoordig als plofzalm snel gekweekt wordt, bevat deze nog maar 1/3 van de Omega-3 van de peperdure wilde zalm. Dan hebben we nog tonijn en paling, vooral de laatste vaak sterk vervuild. Haring, makreel en sardientjes zijn mijn favoriet en absoluut de beste vette vissen.

Arctic Blue MSC visolie is de Omega-3 aanvulling op vis. MSC-gecertificeerd, gemaakt van verse wilde vis en daarom zonder oprispingen. Als je liever een plantaardige bron van Omega-3 heeft: Arctic Blue Vegan algenolie

Pure Arctische MSC Visolie

Pure Arctische MSC Visolie (vloeibaar) wordt speciaal voor Arctic Blue gemaakt van verse Arctische wilde vis. De vloeibare visolie dankt zijn perfect zachte sinaasappelsmaak aan de zeer snelle verwerking van de vis in het koude Noord-Noorwegen.

  • Visolie met vitamine D (100% ADH) en hoge dosering EPA / DHA
  • Geschikt voor jong (vanaf 1 jaar) en oud
  • Ook geschikt in koude gerechten als smoothies, shakes en yoghurt
  • MSC keurmerk

Liever zonder vitamine D? Wilde Arctische Zalmolie.

Algenolie met vitamine D3

Algenolie is de plantaardige variant van visolie. Algen zijn minuscule plantjes die als enige de Omega-3 vetzuren kunnen maken zoals ze in vette vis voorkomen. Vitamine D3 is een vet-oplosbaar vitamine en leent zich dus heel goed om aan een capsule olie te worden toegevoegd. Vitamine D3 wordt normaal synthetisch gemaakt of gewonnen uit schapenwol. Tegenwoordig wordt het ook gewonnen uit een ander klein plantje: korstmos. Het mooie is dat dit een 100% plantaardige zelfs vegan bron van vitamine D3 is.

  • 100% plantaardig en dus vegan Omega-3 supplement, gecontroleerd door de internationale Vegan Society
  • Vrij van vissige nasmaak en vrij van mogelijke verontreiniging van wilde vis
  • Vitamine D3 is goed voor de spieren, botten en immuunsysteem
  • 100% Eco-verpakking (zonder plastic)

HS-Omega-3 Index Test

De HS-Omega-3 Index test kit is de best onderzochte manier om er achter te komen hoeveel Omega-3 vetzuren jouw lichaamscellen bevatten. Het percentage Omega-3 vetzuren EPA en DHA in het totale vetzuurgehalte van het bloed is namelijk een maat voor het vetzuurgehalte in lichaamscellen. Structuur en werking van het hart, hersenen, ogen en de spieren zijn afhankelijk van de hoeveelheid Omega-3 vetzuren in celmembranen. Talrijke studies bevestigen dat een een Omega-3 Index score tussen 8% en 12% de kans op klachten verlaagt en dus de beste bescherming biedt. Een score lager dan 6% is niet optimaal. Met de Omega-3 test krijg je inzicht in je gezondheid en kun je die gericht verbeteren.

Bekijk de HS-Omega-3 Index Test >>